Вяра и Струма днес
Вяра и Струма днес / netinfo
"95% от хората в Кресна против минивеца", четем на първа станица на весник "Вяра". 95,5% от жителите на Кресна са за спирането на ползването на питейни източници за производство на електроенергия на територията на общината. Това показват резултатите от проведения референдум, чиято активност е 44%.За да бъде референдумът официално признат, то активността трябва да е над 50%, но жителите на Кресна дадоха ясно да се разбере какво мислят за проблема, заяви кметът на Кресна Валентин Стоичков, пише още в статията.

"Медицинският колеж на протест пред парламента", гласи водещото заглавие на страница втора на вестник "Вяра".Студенти от Медицинския колеж в Благоевград протестират днес пред парламента, за да защитят правата си. Заедно със своите колеги от цялата страна те настояват учещите в медицински колежи да завършват с образователна степен "бакалавър", както са медицинските сестри и акушерките, каза за “Вяра” директорът на учебното заведение д-р Янка Янкова.

"Глобяват лъжците инвалиди в Пиринско", пише още изданието. Солени глоби грозят мнимите инвалиди, които, освен че са измамили социалната служба, ще връщат парите от ползваните преференции с лихвите, съобщиха от Областна дирекция “Социално подпомагане”-Благоевград. Само чрез яките глоби по-лесно ще открием и лъжците инвалиди, заявиха местни експерти. Според статистиката на областната дирекция за три години броят на хората с увреждания рязко се е увеличил, продължава статията.

"Доган превзе Гърмен по формулата: Държавните служби само за мюсюлмани, децата им на партийна издръжка в чужбина, за християните глад и беднотия". С това заглавие излиза днешният брой на другия ежедневник в Югозападна България – “Струма”: ДПС деребейства в общината, ние не можем едни горски да назначим , как да привличаме младите на наша страна, след като не сме изпратили нито един с пари на БСП да учи в чужбина, Емел Етем се закани да вземат още три общини, а вие се правите, че не чувате атакуваха областния лидер на БСП и зам. председател на парламента проф. Любен Корнезов червените активисти от Гърмен.

Още заглавия от същата страница: “Само 2200 жители на община Кресна гласуваха срещу ВЕЦ-а на Тодор Димов с 43% референдумът провален след саботаж на червения лидер Емилия Митова"; Столични мутри нахлуха в кв. "Струмско" за сблъсък с Георги Кочев - Биби и гардовете му, 4-ма арестувани"; "500 абсолвенти се дипломираха на тържествена церемония".