„Шведска маса” напълни дупката на Тройката
„Шведска маса” напълни дупката на Тройката / колаж: Атанас Аргиров
„Шведска маса” напълни дупката на Тройката
61038
„Шведска маса” напълни дупката на Тройката
  • „Шведска маса” напълни дупката на Тройката

И в сняг и ледове отпочна се последният седмоднев на месеца първи от годината последна за мандата Му първи на Онзи, Който Три Пъти Отрече Се От Белене.
И като излезе на агората Той рече им на хората, че гони от болярския си съвет болярина на знанието Серго Игнатий. Като каза туй, посече го за лошавини, които сторил бил на учените хора в страната с големина на длан човешка.
Пък после посече и болярина, който пазител на енергията държавна беше.
И тръбачите медийни ерихонски набаречиха се и наниколайчиха се, пък първото „Осанна" му възвестиха.

Пък в крепостта Улпия Шопия пред съда простреляха един в благоутробието и в нозете. На земята падна в рани тежки, а тръбачите медийни ерихонски припомниха, че гръбнакът на бандитите строшен е отдавна. Рекоха, че бандит бил, ама хората питаха се защо го стрелят, а не го осъдят най-сетне.
Тогаз възправи се Онзи, Който С Бистришки Тигри В Небето Лети и рече им, че на такива люде мястото в затвора им е, ама вместо туй заради съдии лошави ходели по улиците.
А хората чудеха се все тъй на словата Му чудни.

Тъй стигна се до петък и злите сили проводиха по земната твърд две противни изчадия, що Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон зовяха се. Двамината започнаха скверни слова да редят в предаването си „Шведска маса". Тогаз крава изцвили, афроамериканец избели кожата на носа си, носорог изкукурига, а каракачанска овчарка шампион по шахмат стана.
И след тези поличби рев, вой и скърцание със зъби настана, а родът челочевечски беше предаден на гибел телесна и погибление духовно.

Още в началото на предаването се изля руска песен, която удари по слуха на музикалните педагози като прокиснал борш. За да е стресът гарантиран, двамата серсеми радиоизпуснаха и песен на Михаил Йончев. В парчето лирическият герой през цялото време питаше една жена „Ти ли си?", а жената до края не му отговори нищо, което засили усещането, че хитът е писан в прослава на все по-пълното и посевместно самозадоволяване на самотни мъжове.

Ошашавените слушатели бяха любезно осведомени, че влажността във въздуха и спалните в Бургас и региона била 56%, което беше изкоментирано като абсолютно сухо, демек хората днес щяли да останат на сухо.

Последва музикален залп от стари комунистически маршове и един слушател позвъни, за да се скара на водещите. Човекът обясни, че две негови съседки кокетки на по 80-90 години блъскали по стените с бастуните от кеф, че чували любимите си парчета от епохата на комунизма.
Втори слушател позвъни по телефона и направи признание в ефир, че с неговата другарка достигнали 105% влажност.
Финалният акорд на партийните химни сложи „Песен на труда".

След нея естествено микрофона взе неуморният синузит Джорджано, който измънка и изхъмка великопното си парче „Любовта иска теб"
Нямаше никакъв повод и никаква причина, но след секунди Максимовсон и Калудовсон изляха песен на Стефифешън. Беше фалшиво дори и за нейните стандарти.

В един миг водещите обявиха и темата на предаването: „Какво да се построи на мястото на голямата дупка в центъра на Бургас""
Докато хората мислеха, пя Доника Венкова. Жената изпя в песен историята на някакъв художник, който боядисал стените на ведомствения си апартамент. След нея обаче Маргарита Хранова накара слушателите на „Шведска маса" да дирят екзорсист в телефонния указател с песента „Говорят мъртвите".

Зомби тематиката явно провокира слушателите, защото Иван позвъни и предложи в дупката в центъра на Бургас да се направи жабариум, институт по жабарство и ресторант „При Жабока", където да се целуват жаби и да стават принцеси.
Бат Коста призова да не се пипа екосистемата и да оставят на мира жабите и комарите, защото щяли да се появят и чапли.
Стефан Петров предложи да се открие ресторант „Жабокрек", а после разказа как баща му старият комунист искал да ходи са бие на страната на революцията в Конго, но не отишъл.

Ники рече да се построят нови бургаски хали на мястото на дупката.
Много конструктивно предложение направи Борката. Той пък посъветва на това място да се построи музей на грабежа, а експонати да са кражбите при Луканов, Виденов, Костов и Борисов. Всичко да бъдело описано в капсула за идните поколения, която да бъде заровена в блатото.

Петков припомни за жертвите от комунизма и поиска в тяхна памет да бъде съборен паметника на Альоша в Бургас. Дори изрази съгласие на мястото на паметника на съветската армия да бъде оформена нова дупка.

Съвсем в края Радо припомни думите на премиера, че който рита топката, не може да е пълен отличник.

При това положение пълните идиоти Максимовсон и Красимир Калудовсон се засрамиха и свършиха предаването. До другия петък.

Чуйте им глупостите в звуковия файл