Облачно и мъгливо
Облачно и мъгливо / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за 27 декември, петък

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно, а на места в равнините и мъгливо време. По-значителни разкъсвания на облачността ще има над Североизточна България. На места в югозападната половина от страната ще превалява дъжд. В Източна България ще духа умерен юг-югоизточен вятър и там максималните температури ще достигнат 13-15 градуса, в останалата по-голяма част от страната - между 7 и 12, в северозападните райони ще се задържат по-ниски - 4-6 градуса.

Минималните температури, в повечето места, ще бъдат между 0 и 5 градуса. В София минималната температура ще бъде около 2 градуса, максималната стойност – до 8 градуса.

Над планините ще преобладава облачно време. На места ще превалява слаб дъжд, над 1800 метра - слаб сняг. По-значителни ще бъдат валежите в Рила и Пирин. Ще духа силен по билата и временно бурен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще достигне около 6 градуса, на 2000 м - около 0 градуса.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, с по-значителни разкъсвания на облачността над северното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат 12-14 градуса. Температурата на морската вода е 7 градуса, вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В събота над югозападната част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево време. В източните райони и Дунавската равнина ще остане предимно облачно. В неделя в планинските райони ще е предимно слънчево и топло. В низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност, там и температурите ще остават по-ниски.

Подробна прогноза за времето четете на Vremeto.bg