Разпитваха кмета на Гърмен 10 часа в ДАНС
Разпитваха кмета на Гърмен 10 часа в ДАНС / снимка: БГНЕС

Кметът на община Гърмен Ахмед Башев е бил разпитван в Държавната агенция за национална сигурност повече от 10 часа. Той и преподавателят по религия в с. Рибново Мурат Бошнак са давали показания по сигнали на депутата Яне Янев за насаждане на радикален ислямизъм в Гоцеделчевско и за участие в корупционни практики. Не е известно дали двамата ще бъдат привлечени като обвиняеми.

 

Башев бил задържан около 3 часа сутринта от служители на ДАНС. Сигналите срещу кмета, които го уличават в корупция и противозаконни действия, бяха депозирани преди дни от лидерът на партия „Ред, законност, справедливост” Яне Янев: Обадиха ми се хора от Рибново, почтени граждани от Гърмен, разбрали за спецоперацията на ДАНС и с въздишка казаха, че най-после държавата е реагирала адекватно и е освободила държавата от радикалния ислямизъм. Скоро ще отправим писмо до Европейската комисия, считаме че ДАНС може да служи за пример и на други институции, в това число и на съда, които би трябвало по същия начин и със същата скорост да действат, защото в България с всеки изминат ден мафията е на път да окупира и да превземе държавата.

 

Ще има още уличавани за насаждане на радикален ислямизъм хора в Гоцеделчевско, каза Яне Янев и заяви, че случаят „Рибново” се развива с още по-голяма сила в Сатовча. Има данни, че в основата на ислямизирането на Западните Родопи е директорът на училището в Сатовча Айша Ушева. По информация на Яне Янев, Ушева принуждавала всички учители да се обучават за налагане на ислямски фундаментализъм в нелегални училища като това в село Сърница. Чуйте повече в звуковия файл.