Viagame ще излъчва световния шампионат на League of Legends на живо от Сеул
Viagame ще излъчва световния шампионат на League of Legends на живо от Сеул / netinfo

Събитието ще се излъчва и на български

Viagame, платформата за електронни спортове, собственост на MTG, ще продуцира и излъчва на живо най-голямото събитие в света на електронните спортове - световния шампионат на League of Legends (LoL).

Състезанията ще се играят в Тайван, Сингапур и Южна Корея.

Най-очакваното от геймърите събитие ще бъде гледано на няколко езика, сред които е и българският. Феновете на LoL от Швеция, Румъния и Чехия също ще могат да гледат шампионата на родния си език. Viagame ще излъчва и официалния английски стрийм.

Още днес, 18 септември, на viagame.com почитателите на електронните спортове могат да видят първата групова игра на живо от Тайпей, Тайван.

Финалът на световния шампионат по LoL през 2013 е бил гледан от над 32 милиона зрители по целия свят, като тази година организаторите очакват още по-голям интерес. Стадионът, на който ще се проведе финалното състезание, е вторият по големина в Южна Корея и побира близо 67 000 души.

Освен директното излъчване на шампионата, феновете на LoL ще могат да гледат състезанията и на запис, а Viagame ще излъчва и коментарни предавания от мястото на събитието.

Глобалната платформа за компютърни игри Viagame е част от дигиталното портфолио на Modern Times Group (MTG), собственик на "Нова Броудкастинг Груп".