Жертвите на атентата в Сурунч са 32, идентифицираха заподозрян
Жертвите на атентата в Сурунч са 32, идентифицираха заподозрян / снимка: БГНЕС

Броят на жертвите от атентата в турския град Сурунч вече е достигнал 32 души, а други 29 пострадали все още се намират в болница. Това съобщи премиерът на Турция Ахмет Давутоглу.

Турските власти са идентифицирали един от заподозрените. "Един заподозрян е идентифициран. Всички международни и вътрешни връзки (на заподозряния) се разследват", каза Давутоглу. Премиерът отново заяви, че има голяма вероятност инцидентът да бил предизвикан от атентатор самоубиец, член на групировката "Ислямска държава".

"Очакваме това разследване да бъде приключено колкото се може по-скоро", заяви Давутоглу.

В изказването си той допълни още, че по време на срещата на кабинета, насрочена за сряда, ще бъдат обсъдени допълнителни мерки за сигурност, които да бъдат приложени по границата със Сирия.

Той коментира и обвиненията на някои коментатори в страната, че Турция и управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в миналото са насърчавали джихадистите от "Ислямска държава".

"Турция и правителствата на ПСР никога не са имали директна или индиректна връзка с каквито и да е било терористични организации и никога няма да толерират терористични групи", каза той.

Източник: БГНЕС