Задържаха стрелецът, убил четирима пред ресторант в Бъфало
Задържаха стрелецът, убил четирима пред ресторант в Бъфало / снимка: Reuters, архив

Полицията на щата Ню Йорк съобщи, че е задържала Кийт Джонсън, 25-годишен, от Бъфало, който е обвинен в четири предумишлени убийства, предаде АП. Осем души бяха простреляни вчера, четирима от тях фатално, когато си тръгвали около 2.30 ч. през нощта от ресторант „Сити грил", когато мъж, намиращ се вътре, започнал да стреля.

Управата била решила да затвори заведението след скандал вътре и помолила всички клиенти да напуснат. Хората излизали на улицата, когато започнала стрелбата. Полицията не уточни дали Джонсън е участвал в разправията преди това и моли свидетели да дадат показания.

На мястото е имало около 100 души, когато пристигнала полицията. Осемте простреляни участвали в парти преди по-официално честване на сватбена годишнина вчера. Двойката, 30-годишен мъж и съпругата му, се оженили в Тексас преди година и се върнали в Бъфало да празнуват с приятели и роднини, уточнява БТА. Убитите са съпругът и 26-годишен мъж, както и две жени на 27 и 32 години. Трима починали на място, а четвъртата жертва починала в болницата. Четиримата ранени са мъже, един от които е в критично състояние.