Той разгледа стрелковия полигон на концерна "Калашников"
Владимир Путин разгледа днес галерията за снайперистка стрелба в стрелковия полигон на концерна "Калашников" във военно-технологичния парк "Патриот" в Московската област, предаде ТАСС.
 

БГНЕС


Представители на концерна показаха на Путин видеозапис за откриването на полигона. Те го запознаха и с новите принципи и подходи в "Калашников". Експерти демонстрираха пред президента два експериментални прототипа на карабини. След обхода из галерията на стрелковия полигон Путин произведе пет изстрела със снайперистката карабина "СВЧ-308" по мишена на разстояние 600 м.
 

БГНЕС


После той заяви, че в Русия е разработена нова "перспективна държавна програма по въоръженията", чието изпълнение е започнало от настоящата година. По думите му в програмата са отчетени "тенденциите в развитието на съвременната технология, развитието на въоръженията и военната техника в света, както и опитът от употребата на руските оръжия на бойното поле в Сирия".
 

БГНЕС


Президентът подчерта, че някои нови руски оръжия "превъзхождат чуждестранните аналози" със своите тактически и технически характеристики. Сред тях той изброи ракетния комплекс "Сармат", изтребителя от пето поколение "Су-57", високозащитения танк на бойна платформа "Армата", както и зенитноракетната система "С-500" и подводницата от "проект 677".
БТА