/ iStock/Getty Images
В Израел през последните 24 часа бяха регистрирани 1817 нови случая на заразяване с коронавирус, предаде ТАСС, като се позова на израелското здравно министерство.

В Израел раздават на населението по 220 долара заради пандемията

Общият брой на заразените в Израел е вече 63 581. Общият брой на смъртните случаи от вируса в еврейската държава е 474. Оздравели са 27 125 заразени. Новите случаи на заразяване в Мароко през последното денонощие са най-малко 609, заяви мароканското министерство на здравеопазването.

Общият брой на заразените с вируса в Мароко е 20 887. Смъртните случаи са 317. Оздравелите в Мароко до този момент са 16 553. Ливанските власти наложиха повторни строги ограничения заради коронавируса, предаде Ройтерс.

СЗО обяви ново рекордно увеличение за денонощие на заразените с коронавирус по света

Затворени бяха храмовете, киносалоните, баровете, нощните клубове и пазарите,
след като бе регистрирано рязко увеличение на случаите на заразяване с вируса. На магазините, частните компании, банките и образователните центрове ще им се разреши да работят само във вторник и сряда, като от четвъртък до петък ще има пълна карантина.

Този режим ще е в сила до 10 август. През последните 24 часа в Ливан бяха регистрирани най-малко 132 нови случая на заразяване с коронавирус и осем смъртни случая.

Броят на заразените с коронавирус в Алжир през последното денонощие е 616, предаде ТАСС, като се позова на алжирските власти. Общият брой на заразените с вируса в Алжир е над 27,9 хиляди.
БТА