В Сирия са убити 160 бойци на Ислямска държава с руско гражданство
В Сирия са убити 160 бойци на Ислямска държава с руско гражданство / БГНЕС

Сто и шестдесет бойци на терористичната групировка "Ислямска държава" с руско гражданство са били унищожени в Сирия. Това заяви на заседание на Клуба на приятелите на Фонда "Горчаков" руският заместник-министър на външните работи с ресор противодействие на тероризма Олег Сиромолотов, цитиран от ТАСС.

"Към момента под знамената на "Ислямска държава" се бият над 25 хиляди чуждестранни терористични бойци, в това число от арабските страни, Европа, Русия и Общността на независимите държави", каза Сиромолотов. "От Русия в Сирия са отишли 2719 руски граждани, 160 от тях са унищожени, 73 са се завърнали и са осъдени, а 36 са арестувани".

Ислямска държава: Скоро, много скоро, кръв ще се лее като океан в Русия

През септември Русия започна да нанася удари по позициите на "Ислямска държава" в подкрепа на силите на президента Башар Асад, отбелязва Асошиейтед прес. Руският му колега Владимир Путин се зарече във вторник да засили руската военновъздушна операция, след като шефът на руското разузнаване обяви, че бомба е свалила руския пътнически самолет над Египет на 31 октомври, при което загинаха всичките 224 души на борда.

"Ислямска държава" пое отговорност за нападението, но руснаците не казаха дали смятат, че групировката стои зад него, отбелязва още Асошиейтед прес.

Източник: БТА