Убиха 12-годишно момче при улична престрелка в Лион
Убиха 12-годишно момче при улична престрелка в Лион / снимка: sxc.hu

12-годишно момче беше убито днес с няколко изстрела посред бял ден на улица в Лион вчера следобед, съобщи прокуратурата, цитирана от АФП. Трагедията станала в един от така наречените "трудни квартали" на града в централната източна част на Франция. Убийците вероятно са група младежи, дошли да си отмъстят за обидни думи, отправени по адрес на тяхна приятелка.

Улучен с три куршума, 12-годишният Амар починал на път за болница. 17-годишен тийнейджър бил ранен в едното бедро и е хоспитализиран. Според първоначалните елементи от разследването между трима и петима души са стреляли по младежите от автомобил. Следователите са открили 14 следи от куршуми, описва БТА.

Прокуратурата отбеляза, че трагедията е била предизвикана от "нищожен мотив", от кавга между младежи от различни квартали. Тя изключи хипотезата за "война между враждуващи банди". Момиче от съседен квартал отишло да си купи цигари от будка, когато стоящи наблизо младежи започнали да й подхвърлят сексуални забележки и да я подиграват. То се оплакало на свои приятели от своя квартал, които вероятно са стрелялите от колата нападатели.

По-рано днес информациите сочеха, че загиналото момче е било на 15 години. Нападателите все още не са открити. Разпитаните очевидци не са били в състояние да посочат нито марката на автомобила, нито неговия номер.