Газа
Газа / БТА
Трима души са били убити при израелски въздушен удар в най-южната част от ивицата Газа днес, съобщиха очевидци, цитирани от Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че нападението в град Рафах е било извършено само след като Международният съд на ООН нареди на Израел да направи всичко възможно, за да предотврати смъртта на хора, унищожението и всякакви актове на геноцид в блокираната палестинска територия.

Израелската армия каза, че мишена на атаката е бил високопоставен командир от "Хамас".

Палестинец обаче каза, че съпругата му и две негови деца - момче и момиче, са били убити, докато спели. Решението на съда на ООН не означава нищо, тъй като не спря войната, каза съсипаният Билал ас Сиксик.

Израел започна военната си операция в ивицата Газа в отговор на нападението, извършено от палестинското ислямистко движение срещу него преди повече от три месеца.

Най-малко 174 палестинци са били убити в крайбрежната територия през последното денонощие, съобщиха по-рано днес контролираните от "Хамас" местни власти. Тези данни не са проверени по независим път.

Около 1200 души бяха убити, а приблизително 250 - взети за заложници, при атаката на "Хамас" в Израел на 7 октомври. По-голямата част от жертвите и пленниците са цивилни.

Повече от 26 хиляди човека бяха убити, а над 64 хиляди - ранени, при израелски атаки в ивицата Газа по информация на местните власти, контролирани от "Хамас". Тези данни не са проверени по независим път.
Николай Станоев/БТА