/ БТА
Десетки израелски изтребители са атакували над сто цели в ивицата Газа, предаде ДПА, като се позова на съобщение на Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) от тази сутрин. Сред поразените обекти са тунели и военни съоръжения, използвани от радикалното палестинско движение "Хамас".

Елиминирани са били и лица от терористична клетка в Джабалия, които се е опитвали да заложат експлозиви близо до израелски танк, се казва още в изявлението на Израелските сили за отбрана. Бойците на "Хамас" са били атакувани от сухопътни израелски части, преди да бъдат убити с удар, нанесен от изтребител.

Израелската армия добавя, че бойци на ислямисткото движение са били убити и предния ден в южния град Хан Юнис.
Агенция ДПА отбелязва, че не е могла да потвърди думите на ЦАХАЛ чрез независим източник.

Нетаняху посети Газа

Израелските сили за отбрана засилиха операциите си срещу ислямистката групировка "Хамас" в анклава, след като премиерът Бенямин Нетаняху заяви по време на посещение на войски в блокираната крайбрежна ивица, че "през следващите дни (Израел) ще засили борбата си".

Израелската офанзива започна с удари по Газа след атаката на "Хамас" на 7 октомври, при която по данни на Тел Авив са били убити около 1200 души, предимно цивилни, а близо 240 са били отведени като заложници. При бомбардировките от страна на Тел Авив досега в анклава са убити над 20 600 души, гласи информацията на здравното министерство на "Хамас", под чийто контрол е Газа.
 
Иво Тасев/БТА