Сняг, дъжд и вихрушки в цяла Италия
Сняг, дъжд и вихрушки в цяла Италия / снимка: Reuters

Лошото време в Италия продължава - с обилни снеговалежи в северната част на страната и проливни дъждове на юг, които предизвикаха наводнения и свлачища, както и затварянето на летището в Болоня, предаде Франс прес.

В Калабрия, провинция Катандзаро стана жертва на наводнения след проливните дъждове от изминалата нощ. Наводнения има и във Вало ди Диано, на юг от Салерно, където дъжд вали вече 24 часа.

В Мили, близо до Месина в Сицилия, кален поток заля партерния етаж на няколко жилища, а един човек бе ранен. "Ситуацията е тежка, но най-лошото отмина", каза кметът на Месина и допълни, че през нощта са се излезли повече от 100 мм дъжд.

Проливни дъждове се очакват в Калабрия, Базиликата и Пулия. В Централна Италия, обилни снеговалежи предизвикаха затварянето рано сутринта на летище Маркони в Болоня. На север силни ветрове ( до 80 км в час) и снежни бури връхлетяха тази сутрин Венеция. През изминалата нощ стотици хора бяха блокирани от снега на автомагистралата между Рим и Акуила, пише БТА.

В Умбрия, близо до Перуджа, стотици шофьори, блокирани от снега, трябваше да изоставят колите си и да прекарат нощта в хотели. В Анкона, движението е затруднено и няколко училища остават затворени.

В област Лигурия, която също бе засегната от обилните снеговалежи, бе организирана спасителна операция за тежкотоварните камиони. Силните ветрове покосиха дървета и прекъснаха временно движението в няколко посоки.