Слуховете, че Лубиц и приятелката му са били в криза не се потвърждават
Слуховете, че Лубиц и приятелката му са били в криза не се потвърждават / снимка: Guliver/Getty Images

Приятелката на втория пилот на самолета на Джърмануингс, разбил се във Френските Алпи, е знаела за психическите проблеми на своя възлюбен, съобщава германското издание "Шпигел", цитирано от ТАСС.

На 26-годишната жена, чието име не се съобщава, е било известно и, че Лубиц преминава през съответното лечение. Изданието допълва, че жената е била разпитана от следователи в края на миналата седмица. Тя е имала връзка с Лубиц от няколко години. Слуховете, че двамата са преживявали криза в отношенията не се потвърждават, допълва "Шпигел".

Разследващите катастрофата досега работеха по версията, че действията на Лубиц са били акт на отчаяние. Не се изключва и версията, че той се е страхувал да бъде лишен от разрешителното си за пилот заради проблеми със здравето.

Същевременно швейцарското издание Вен минют посочва, че снимката на Андреас Лубиц е била объркана с тази на швейцарец на име Андреас Гюнтер Лубиц. Погрешната снимка е била взета от профила във Facebook на Андреас Гюнтер Лубиц, който е от германски произход и работи във фирма в Берн. Той самият казва, че е бил информиран от свои приятели, които са видели, че някои вестници в Южна Америка са публикували статии за катастрофата и за втория пилот, илюстрирани с неговата снимка.

Подобен гаф обаче е допуснала и влиятелната френска телевизия Те Еф 1. На 26 март водещият на телевизията Жил Було показал вместо снимка на истинския Лубиц снимка на Андреас Гюнтер Лубиц, пише в. "Хъфингтън пост". Това стана в емисията "20 часа", в която Було анализираше евентуалните мотиви на Лубиц.

Вчера Було отново водеше същата емисия и анализираше новите разкрития за Лубиц. Накрая той поднесе на зрителите извинения за сбърканата снимка, без да уточнява на кого е била тя в действителност.

"Хъфингтън пост" допълва, че не само Те Еф 1 е сгафила със снимката на Лубиц. Подобна грешка е била допусната в емисии на френските телевизии Ем 6, Франс 3 и Франс 5.

Източник: БТА