Шестима души загинаха при бури в САЩ
Шестима души загинаха при бури в САЩ / снимка: Reuters

Проливните дъждове и бурният вятър в много райони по източното крайбрежие на САЩ станаха причина за смъртта на шестима души, предадоха АП и ИТАР-ТАСС, позовавайки се на местни източници.

Над 50 000 души останаха без електричество заради бурите и проливните дъждове по Атлантическото крайбрежие на САЩ. Загинали са шестима души. 26 000 са без ток в щата Кънектикът, 14 000 - в Ню Джърси, 12 000 - в щата Ню Йорк. Пострадали са множество населени места в щатите Северна и Южна Каролина и Вирджиния. Блокирани са над 150 шосета.

В Ню Йорк са запушени стотици канали, десетки самолетни полети са отменени, има и затруднения в жп транспорта, посочва БГНЕС. Подобна е ситуацията и в Бостън, щат Масачузетс. Най-обилни били дъждовете в Северна Каролина. В някои градове вече е извършена частична евакуация.

Дъждовете и силният вятър по атлантическото крайбрежие на САЩ са следствие от преминаването на тропическата буря Никол. Според синоптиците наводненията може да обхванат доста обширни територии, включително отделни райони край столицата Вашингтон. Метеоролозите предупредиха и за възможно торнадо между Северна Каролина и Ню Джърси.