/ ThinkStock/Getty Images
Северна Корея заяви, че е готова да потопи американски самолетоносач, за да покаже военната си мощ, след като два японски бойни кораба се присъединиха към групата на самолетоносача "Карл Винсън", предаде Ройтерс.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди на военноморската група на самолетоносача "Карл Винсън" да отплува към Корейския полуостров в отговор на нарастващото напрежение около ядрените и ракетни изпитания на Пхенян и заплахите на КНДР да нападне САЩ и азиатските им съюзници. САЩ не са уточнили къде се намират бойните кораби, които приближават района.

Северна Корея с видеоклип, показващ как ракети изпепеляват САЩ (ВИДЕО)


"Нашите революционни сили са в бойна готовност, за да потопят ядрен самолетоносач на САЩ с един единствен удар", се казва в коментар във в. "Нодон синмун", орган на управляващата в КНДР Корейска трудова партия. Вестникът сравнява самолетоносача с "гнусно животно" и заявява, че един удар по него би бил "реален пример, за да покажем силата на нашата армия".

Коментарът беше публикуван на трета страница на вестника, след статия на две страници как севернокорейският лидер Ким Чен-ун инспектира свинеферма.
 
БТА