Сайт предлага пари на студентки срещу дискретни авантюри с бизнесмени
Сайт предлага пари на студентки срещу дискретни авантюри с бизнесмени / снимка: sxc.hu

Британската полиция арестува мъж, работещ за сайт, който предлага на британски студентки дискретни срещи със заможни мъже срещу финансиране за тяхното образование, пише в. "Индипендънт".

Преди време разследване на вестника показа, че сайтът sponsorascholar.co.uk предлагал на студентки от 17 до 24 години до 15 000 лири в замяна на дискретни авантюри с бизнесмени в частни апартаменти или в хотелски стаи.

В хода на разследването репортерка, представила се за закъсала с парите студентка, се е срещнала с представител на сайта. На срещата 39-годишният Марк Ланкастър се представил за "оценител" на сайта. Неговата задача била да да оценява на практика дали студентките, кандидатстващи за услугите предлагани от сайта, действително са годни и подходящи да ги извършват, предава БТА.

Сега именно Ланкастър беше арестуван, а домът му в село Хорндийн в графство Хемпшър беше претърсен. Оттам бяха иззети редица материали, сред които компютри.

След няколко часа в ареста Ланкастър беше пуснат под гаранция. Любопитното е, че в качеството му на компютърен специалист, той имал разрешително да работи по най-голямата компютърна програма в британското министерство на отбраната.