Руските сили са нанесли удари по два града в Западна Украйна, съобщиха местните власти, предаде Франс прес.

"Много ракети бяха свалени, но имаше също удари и в Лвов", каза кметът на този украински град Андрий Садови в "Телеграм" и допълни, че са били засегнати жилищни сгради. "Избухнал е пожар на горните етажи. Евакуираме хората", допълни той.

В Луцк, който се намира на около 150 километра северозападно от Лвов, беше нанесен един удар по помещения на индустриално предприятие, заяви пък в "Телеграм" Юрий Погуляйко, областният управител на Волинска област, на която Луцк е главен град. Там са били ранени двама души.

Украйна обяви напредък в боевете около Бахмут

През март 2022 г. четирима украински военни бяха убити и шестима ранени при руски обстрел на въздушна база в Луцк, съобщиха тогава украинските власти.

Лвов, който рядко е взиман под прицел от руските сили, бе поразен през юли и при този руски удар загинаха 10 души. Тогава ракетният залп разруши над 30 кооперации и други сгради, според данни на местните власти.

"Това беше най-разрушителната атака срещу цивилни в Лвовска област от началото на войната", заяви тогава ръководителят на регионалната военна администрация Максим Козинцки.
 
Габриела Големанска/БТА