Путин гласува в изборите за Държавна дума в празнично настроение
Путин гласува в изборите за Държавна дума в празнично настроение / netinfo

Президентът на Русия Владимир Путин гласува в изборите за Държавна дума в "празнично настроение", както самият той заяви пред очакващите го журналисти пред избирателната секция в сградата на Руската академия на науките, предаде ИТАР-ТАСС.

Путин заедно със съпругата си Людмила упражниха правото си на глас по обед. "Слава Богу, че кампанията завърши. Убеден съм, че избирателите са определили своите предпочитания и сега остава само да гласуват за партията, чиято програма им се струва убедителна, и за хората, към които изпитват доверие", посочи президентът, който е начело на листата на партията "Единна Русия".

Генадий Зюганов, лидерът на Комунистическата партия, която беше втора по популярност в предизборните социологически проучвания, нарече днешните избори "най-сложните и най-недемократичните". Той съобщи пред журналистите пред избирателната му секция в Москва, че неговата партия е изпратила 300 хиляди наблюдатели да следят за нередности и че много от тях вече докладват за многобройни нарушения от Далечния изток, където гласуването вече приключи.

Ултранационалистът Владимир Жириновски днес измени на жълто-синия цвят на своята Либерално-демократическа партия и пристигна в избирателната си секция с червена вратовръзка, придружаван от съпругата си и двамата си внуци-близнаци предаде ИТАР-ТАСС. Жириновски каза, че на "страната не са нужни повече революции, а центристка политика", която според него ще е от полза за всички руснаци и ще се задържи до края на века.