Продължават консултациите за изход от кризата в Италия
Продължават консултациите за изход от кризата в Италия / снимкa: БГНЕС

Консултациите на президента Джорджо Наполитано за излизане от правителствената криза в Италия ще продължат до вторник. Това съобщи Франс прес, като се позова на президентската пресслужба.

Наполитано ще се срещне последователно с председателя на Сената Франко Марини и с председателя на Камарата на представителите Фаусто Бертиноти. Очаква се президентът да се срещне с някои от своите предшественици като Карло Чампи и Оскар Луиджи Скалфаро.

Следващият етап ще бъдат консултациите с лидерите на политическите партии. По отдавнашна традиция консултациите ще бъдат прекъснати за един ден в неделя.

До вторник Наполитано ще се срещне с 24 политически лидери и делегации на партии, независимо дали те подкрепят създаването на преходно правителство или настояват за предсрочни избори.

Най-важните срещи за насрочени за понеделник и вторник – тогава Наполитано ще се срещне с лидерите на четирите основни десни партии, в това число Форца Италиа на Силвио Берлускони, и с двете основни леви политически формации - Партията на комунистическото обновление и Демократическата партия.