Продължава визита на премиера  Бойко Борисов в Ливан
Продължава визита на премиера Бойко Борисов в Ливан / снимка: Reuters

Продължава визита на премиера Бойко Борисов в Ливан. Тя започна вчера с церемонния  по официалното посрещане, последвана от среща „на четири очи” с премиера на Република Ливан Саад Харири, посещение на мавзолея на Рафик Харири и поднасяне на венец на гроба му, както и разглеждане на изградената от фамилия Харири джамия „Мохамед ал Амин”.

Премиерът  Бойко Борисов ще проведе днес разговори с президента  на Ливан Мишел Слейман и с председателя на Националното събрание Набих Бери.

Официалната програма, която приключва на 22 декември, включва среща на премиера Борисов с представители на българската общност и Асоциацията на завършилите в България ливанци. В правителствената делегация са включени министърът на външните работи Николай Младенов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

В рамките на посещението министър Трайков ще обсъди днес с министъра на икономиката и търговията Мохамед Сафади актуалното състояние на търговско икономическите отношения между двете страни.

Паралелно с посещението на официалната делегация днес в Бейрут ще се проведе и българо-ливански бизнес форум. Очаква се министър Трайков да представи пред участниците във форума икономическата ситуация в страната и основните мерки на правителството за насърчаване на инвестициите, опростяване на административните режими и облекчаване на бизнес средата.