Продължава процесът срещу Фрицъл
Продължава процесът срещу Фрицъл / снимка: БГНЕС

Процесът срещу австриеца Йозеф Фрицъл навлезе във втория си ден в съда в Санкт Пьолтен, предаде АФП. Днешният ден ще бъде изцяло посветен на продължението на излъчването при закрити врата на заснетите на видеозапис свидетелски показания на дъщеря му Елизабет, която той държа в плен и насилва в продължение на 24 години в мазе в дома му.

 

Тримата съдии, адвокатът на обвиняемия Рудолф Майер и адвокатите на жертвите, както и осемте съдебни заседатели пристигнаха в съда при засилена полицейска охрана. Фрицъл, който в началото на процеса вчера се призна за виновен за кръвосмешение, изнасилване и отвличане, но не и по обвинението за убийство и държане в робство, отново ще чуе откъси от 11-часовите показания на дъщеря си, заснети на видеозапис.

 

Изслушването на видеозаписа, в който жертвата разказва за "невероятното мъченичество", на което я подлагал баща й, който се отнасял с нея като "с играчка", по думите на прокурора Кристине Буркхейсер, ще приключи до дни. Очаква се присъдата да бъде прочетена на 20 март.