Предизборните екипи на Клинтън и Тръмп използват Pokemon Go за привличане на избиратели
Предизборните екипи на Клинтън и Тръмп използват Pokemon Go за привличане на избиратели / БГНЕС

Предизборните екипи на Хилари Клинтън и Доналд Тръмп използват превърналата се в световно явление игра Pokemon Go в опит да привлекат нови избиратели, особено сред младите, или за да излъчват посланията си, предаде Франс прес.

"Тези двама играчи на Покемон току-що се регистрираха да гласуват", туитна неотдавна един от представителите на Демократическата партия в щата Колорадо Джо Макиелски и постна снимката на двама младежи.

Израелската армия забрани на войниците да играят Pokemon Go в базите

Миналата седмица кандидат-президентката на демократите Хилари Клинтън заяви в реч, че тя и предизборният й екип искат да се възползват от популярността на играта, за да привлекат избиратели.

"Не знам кой е създал Pokemon Go, но се опитвам да видя как може да я използваме, за да доведем играчи в избирателните секции", каза тя.

Играта за мобилни телефони Pokemon Go е създадена от Наянтик Лабс (Niantic Labs) в партньорство с Нинтендо и филиалът му The Pokemon Company. Тя насърчава играчите да издирват виртуални персонажи в истински публични пространства.

Pokemon Go - играта, която променя света

Мобилното приложение е свалено над 75 милиона пъти. То силно се харесва на младите хора и позволява засичане на други играчи.

Предизборният екип на Клинтън праща свои членове да обикалят улици, паркове и други обществени места в търсене на зарибени от играта потенциални млади избиратели. Задачата им е да ги отклонят за няколко минути от телефона и лова на покемони и да им предложат съдействие за записване в избирателните списъци.

По този начин привържениците на Хилари Клинтън се надяват да привлекат млади избиратели за вота на 8 ноември, както успяха да го направят екипите на президента Барак Обама чрез социалните мрежи през 2008 и 2012 г.

Pokemon GO и скритите опасности, които крие тази игра

В средата на юли те организираха събитие, наречено "Трябва да ги заловим всичките" в Лейкуд, щата Охайо, където организираха среща при Покестоп за битки на Покемон Го и същевременно помощ при записването в избирателни списъци.

Кампанията на Доналд Тръмп не остава по-назад. Небостъргачът "Тръмп тауър" в Ню Йорк е популярно място за играчи на Покемон Го, а миналата седмица екипът на Тръмп публикува видеоклип, в който Клинтън е показана като Покемон чудовище с надписа: "Не на Мошеничката Хилари".

Източник: БТА