Повечето млади британки са преживявали сексуален тормоз
Повечето млади британки са преживявали сексуален тормоз / ThinkStock/Getty Images

Повечето британки под 25-годишна възраст са преживявали сексуален тормоз, а едва около 10 процента от жените, които са били опипвани на обществено място, са казали, че някой се е намесил, за да спре посегателството. Това показва публикувано днес проучване, цитирано от ДПА.

Близо 85 процента от анкетираните в допитването, проведено онлайн от социологическия институт "ЮГов" за Коалицията "Спрете насилието срещу жени", са заявили, че са били обект на нежелано сексуално внимание на обществени места.

30 години затвор за сексуален тормоз във Фейсбук

Около половината от анкетираните под 25-годишна възраст са казали, че са били подложени на нежелано сексуално докосване.

При жените от всички възрасти 64 процента са заявили, че са преживели сексуален тормоз, а 35 процента са били подложени на нежелано сексуално докосване.

Банкер отнесе рекордна глоба за сексуален тормоз

Повече от три четвърти от жените, които са съобщили за сексуално докосване, са казали, че са се надявали очевидци да се намесят, но едва 11 процента са заявили, че някой е спрял посегателството.

В анкетата, проведена от 26 февруари до 1 март, са участвали 1650 пълнолетни във Великобритания, от които 889 жени и 106 жени на възраст между 18 и 24 години.

Източник: БТА