Повечето британци искат да останат ограниченията за български имигранти на Острова
Повечето британци искат да останат ограниченията за български имигранти на Острова / снимка: Gulliver/Getty Images

Правителството трябва да отправи предизвикателство срещу Европа и да продължи да ограничава имиграцията от Румъния и България следващата година, за да облекчи бремето върху обществените услуги във Великобритания, пише в. "Дейли мейл", като се позовава на проучване на общественото мнение, предаде БТА.

Анкетата е показала, че според 82 процента от респондентите правителството трябва да продължи да налага ограничения в областта на имиграцията. Според европейските закони това би било незаконно и нарушението може да бъде наказано с тежки глоби, но 64 процента от анкетираните смята, че правителството трябва да игнорира тази заплаха и да дръзне да се изправи срещу Брюксел. Около 80 процента от анкетираните вярват, че британският парламент трябва да има окончателната дума по въпроса кой да има достъп до Великобритания. Само 5 процента от британците смятат, че ЕС трябва да вземе това решение.

Британският премиер Дейвид Камерън обеща през 2017 г. да има референдум относно членството в ЕС. Вчера обаче лорд Пери Мичъл, високопоставен бизнес съветник на Ед Милибанд - лидера на опозиционната Лейбъристка партия, заяви, че референдумът трябва да бъде още преди парламентарните избори през 2015 г. Допитването на "Дейли мейл" показа, че 85 процента от британците смятат, че имиграцията поставя под прекалено голямо напрежение обществените услуги, като например училищата, болниците и отпускането на ведомствени жилища.

Освен това 76 процента от участвалите смятат, че имиграцията ще повлияе на шансовете на младите британци да си намерят работа.

Едва 11 процента от анкетираните вярват на обещанията на торите, свързани с имиграцията. По-рано тази седмица британският министър на имиграцията Марк Харпър посочи, че затварянето на границите за българите и румънците просто не е възможно от законова гледна точка.