Потребител с никнейм „AnotolyTodorov“ е сред арестуваните в Анкара
Потребител с никнейм „AnotolyTodorov“ е сред арестуваните в Анкара / БГНЕС

Потребители в Туитър са били задържани от турската полиция след като в събота са написали в интернет, че в Анкара ще има атентат. Предполага се, че арестуваните са членове на Кюрдската работническа партията. Имената на профилите са "AnotolyTodorov" и "GoranMetasyan".

Студент е автор на предупреждението в Туитър за атентата в Анкара

Атентатът в Анкара от събота е бил предизвестен в Туитър. Тогава в социалната мрежа се появяват две изречения " В Анкара ще бъде взривена бомба" и "Какво ще стане, ако "Ислямска държава" взриви бомба в Анкара?". Хората, които са написали това, вече се разпитват от полицията.

В сряда турският премиер Ахмет Давутоглу увери, че ще бъде направено всичко възможно, за да стане ясно кой стои зад атентата в Анкара.

Двама души са задържани във връзка с атентата в Анкара

Разследващите органи в съседната страна вече са открили и друга следа - на мястото на атентата е намерена лична карта, която се предполага, че е на един от двамата извършители. Според местните медии един от нападателите е бил в списъка на турското разузнаване за потенциални атентатори самоубийци.

Освен това вече са взети ДНК проби от роднини на 21 души, които наскоро са влезли в редиците на „Ислямска държава". А междувременно Турция отправи предупреждение към САЩ и Русия да не оказват никаква помощ на кюрдските бойци в Сирия.