Поискаха максималното наказание за лекаря на Джако
Поискаха максималното наказание за лекаря на Джако / снимка: Reuters, архив

Прокуратурата в Лос Анджелис поиска максималното наказание за д-р Конрад Мъри, признат за виновен в непредумишлено убийство на Майкъл Джаксън.

Максималното наказание, предвидено от закона, е четири години затвор. Адвокатите на Мъри пледираха за условна присъда пред съдията Майкъл Пастор, който води делото. Решението на съда ще бъде оповестено на 29 ноември. Мъри ще прекара времето дотогава под арест, без да има право на освобождаване под гаранция.

Майкъл Джаксън почина на 50-годишна възраст на 25 юни 2009 година от сърдечна недостатъчност, предизвикана от предозиране с болкоуспокояващи, припомня БГНЕС. Сред медикаментите, вземани от Краля на попа, бе и сънотворното пропофол. Според аутопсията именно пропофолът, изписан от д-р Мъри, е причина за кончината на Джако.

"Вместо да използва медицинските си знания и умения да помогне на пациента си, обвиняемият е действал като наркодилър и е злоупотребил с доверието на пациента си", бяха мотивите на прокуратурата да поиска най-тежкото наказание за Мъри.