Погребението на Уитни Хюстън ще се предава пряко
Погребението на Уитни Хюстън ще се предава пряко / снимка: Reuters

Церемонията по погребението на поп звездата Уитни Хюстън, което ще се състои в събота в Нюарк, щата Ню Джърси, ще бъде предавана пряко, съобщиха от погребалната агенция, която го организира.

"Оператор ще получи разрешение да снима в църквата и материалът ще бъде предаван пряко в медиите и в интернет", уточни собственичката на погребалното бюро Каролин Уигъм. Тя допълни, че около баптистката църква "Нова надежда" ще бъдат монтирани огромни екрани, където онези, които не са се събрали вътре, ще могат да следят церемонията.

В църквата "Нова надежда" Уитни Хюстън е започнала да пее като дете в хор, а на 11-годишна възраст е изпълнявала вече соло.

По-рано началникът на полицията на Нюарк Самюъл Де Марио, цитиран в местен вестник, изключи възможността за инсталиране на такива екрани. Той уточни, че достъпът до улиците, водещи към църквата, ще бъде затворен още от 07.00 часа сутринта. Церемонията е предвидена за 12.00 часа местно време и не е отворена за публика, посочва БГНЕС.

В църквата ще могат да влизат само поканени хора. Сред тях са кръстницата на Уитни Арета Франклин и пасторът Джеси Джексън. Бившият съпруг на дивата Боби Браун получи забрана да присъства на погребението й, съобщават американски медии. Според запознати източници семейството на Хюстън не иска бившия й съпруг да присъства.

Уитни Хюстън ще бъде погребана до баща си в гробището "Феървю" на 15 км. от църквата, съобщи сайтът, специализиран в новини от шоубизнеса TMZ.