Хю Хефнър
Хю Хефнър / Guliver/Getty Images
Основателят на сп. Playboy Хю Хефнър беше погребан до Мерилин Монро на частна церемония в Лос Анджелис, на която присъстваха вдовицата му Кристъл и четирите му деца, съобщи в. "Дейли мирър".

ПЛЕЙБОЯТ ХЮ ХЕФНЪР ПРЕЗ ГОДИНИТЕ (СНИМКИ)

Мястото до гроба на холивудската актриса Хю Хефнър закупи през 1992 г. за 75 хиляди щатски долара. То е в гробищния парк "Уестууд вилидж" край Лос Анджелис. Мерилин Монро беше положена там малко след смъртта си през 1962 г. на 36-годишна възраст.

Хю Хефнър
Guliver/Getty Images

Младата вдовица на Хю Хефнър не фигурира в завещанието му

Звездата от филма "Някои го предпочитат горещо" позира за корицата на първия брой на сп. "Плейбой", излязъл през декември 1953 г.

ЗНАМЕНИТОСТИ ТЪГУВАТ ПО ХЕФНЪР (СНИМКИ)

Хю Хефнър почина на 91 години в имението на Playboy. След смъртта му култовата вила ще бъде предадена на съседа му Дарън Метропулос, който заплати 100 милиона долара за нея през 2016 г. с уговорката Хю Хефнър да живее там до края на живота си.

Хю Хефнър
Guliver/Getty Images


Животът на Хю Хефнър – мъжът, променил нагласите към секса

"Баща ми живя необикновен и въздействащ живот на медиен и културен новатор и ръководна фигура на някои от най-значимите социални и културни движения на нашето време, като проповядваше свободата на словото, гражданските права и сексуалната освободеност", написа в изявление след смъртта на Хю Хефнър синът му Купър.

Селфита и цветя в знак на почит към Хю Хефнър (ВИДЕО)

"Той ще липсва на много хора, включително на съпругата си Кристъл, на сестра ми Кристи и на братята ми Дейвид и Марстън, както и на всички нас от "Плейбой ентърпрайсис", добави още той.

Хю Хефнър
Guliver/Getty Images

„Свръхсексуализиран Питър Пан“ или пророк: 14 факта за Хю Хефнър

В "Уестууд вилидж" са погребани американски звезди от калибъра на Фара Фосет, Дийн Мартин, Майкъл Джексън, Труман Капоти.