Отвлечените в Сомалия хуманитарни служители били преместени
Отвлечените в Сомалия хуманитарни служители били преместени / снимкa: БГНЕС

Отвлечените в Сомалия четирима служители на френската неправителствена организация „Действие срещу глада“ (ACF), сред които е и нашата сънародничка, както и двамата кенийски пилоти, са били отведени от похитителите им в селище в централната част на страната, съобщи БГНЕС.

„Заложниците са били преместени в селището Елкохле в област Сел Буур, на 250 км североизточно от Могадишу, заяви пред АФП представител на област Дусамареб, където служителите бяха отвлечени. „Не сме установили самоличността на похитителите и техните мотиви“, заяви още представителят на Дусамареб.

Според друг източник „похитителите са подготвили атаката си предварително и тя е била много добре организирана“. „Не смятам, че ще те да бъдат освободени без предварителни условия“, допълни той.

Четирима служители на неправителствената организация „Действие срещу глада“, една българка, двама французи и един белгиец, както и двамата им кенийски пилоти, бяха отвлечени вчера от група въоръжени мъже на летището в Дусамареб.

Вчера вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин заяви, че са предприети всички възможни мерки във връзка с отвлечената българка. МВР издирва нейното семейство.