Oтменени полети заради снега в Швеция, 300 селища в Украйна са без ток
Oтменени полети заради снега в Швеция, 300 селища в Украйна са без ток / БГНЕС

Заради обилния снеговалеж в Западна Швеция се наложи да бъдат отменени някои самолетни полети и по шосетата станаха задръствания, предаде ТАСС.

В Гьотеборг градските власти не успяват да изчистят улиците и е спряно временно движението на трамваите. На шофьорите се препоръчва да бъдат особено внимателни. Отменени са полетите от и до летище "Ландветер". Според метеоролозите това са най-големите количества сняг за този сезон.

Снежен ад в Истанбул, отмениха стотици полети

Около 300 населени места в Украйна остават без ток заради сложните метеорологични условия, съобщи пресцентърът на държавната служба по извънредните ситуации, цитиран от ТАСС. Най-засегнати са Херсонска и Николаевска области в южната част на страната.

Електроподаването там бе прекъснато през нощта срещу 18 януари заради силни пориви на вятъра, навявания на сняг, обледеняване на далекопроводите и изключване на техните защитни системи.

Зимата парализира и части от Япония (СНИМКИ)

В Полша с всеки изминал ден расте броят на жертвите на силните студове. От ноември досега са загинали от студ 77 души, съобщи полската полиция, цитирана от ТАСС. Само през януари от преохлаждане са умрели 60 души. Най-трагичният ден бе 3 януари, когато жертви на студа станаха 12 поляци.

Полицията в Полша призовава гражданите да обръщат внимание на спящи по улиците бездомници, на самотни пенсионери и хора в алкохолно опиянение, като съобщават за всички такива случаи на съответните служби. През последните дни температурите леко се покачиха, но все още са под нулата. Синоптиците прогнозират нова студена вълна в най-скоро време.

Източник: БТА