/ ThinkStock/Getty Images
След като измина 11 000 км, тийнейджър, тръгнал на околосветска обиколка с велосипед, се озова без колело, след като му беше откраднато, съобщава ДПА.
 

На 103-ия ден от своето пътешествие 18-годишният британец Чарли Кондел се събуди в хостела си в австралийския град Таунсвил без безценното си превозно средство. Някой беше задигнал не само колелото му, но също така палатката и документите му.
 
След като измина хиляди километри, Кондел заяви, че бил силно привързан към черно-зеления си байк, който нежно нарича Колин. Полицията в Куинсланд излезе с призив злосторниците да върнат откраднатото колело на младия пътешественик. Кондел си постави за цел да направи рекордна околосветска обиколка.
 


"Велосипедът е много ценен за мен, довери Чарли. Той не е като всички други. С него преминахме през много изпитания и научихме много неща за живота", казва момчето.
 
Британецът бил трогнат от многобройните предложения, които получил от местните хора да му предоставят безплатно колело и настаняване по неговия околосветски маршрут.
 

Кондел премина през Европа, Близкия Изток, Индия, Югоизточна Азия, планира да върти педалите по източния бряг на Австралия, преди да премине на територията на Нова Зеландия, а оттам - в САЩ. Той се надява да приключи околосветския си маратон преди 20 март, когато ще навърши 19 години. Така той се надява да бъде вписан в Гинес като най-младия околосветски велопътешественик. Сега рекордът се държи от британец, който го постави на 19-годишна възраст.
БТА