Обвиненията не издържат, твърди италианският адвокат на Симеон
Обвиненията не издържат, твърди италианският адвокат на Симеон / netinfo

"Многобройни са елементите на улики, макар че е трудно да се даде убедителна техническа и наказателна преценка. Затруднявам се също така да проумея как прокуратурата в Потенца може да е компетентна по отношение на корупция, осъществена в България или в други страни. Накрая искам да добавя, че не е била сключена нито една от уж планираните сделки". Това е заявил адвокатът на Симеон Сакскобургготски Джандоменико Каяца пред италианската агенция АПКОМ.

Изявлението е направено след срещата му в Потенца със съдията по предварителното разследване Алберто Януци.

С думите "общи фрази" и "обвинения, които не се държат на краката си" адвокатът е изразил впечатленията си след разговора със съдията.

В основата на пътуването до Потенца на специалиста по наказателни дела беше интервю на съдията, поместено в голям софийски вестник, пише агенцията.

Доктор Януци ме прие много изискано и категорично опроверга приписваните му изявления. По-конкретно, той отрече въобще да е правил прогнози относно възможно изпращане на съд на неговия довереник от страна на прокурора Хенри Джон Удкок. Освен това доктор Януци не е давал никакви морални, политически и институционни оценки за моя довереник.

Тъкмо обратното, съдията държеше да подчертае, че именно във връзка с тази

история не е сметнал за нужно да удовлетвори искането на прокурора за арестуване на Черани, смятан за съпричастен със Симеон, цитира агенцията думите на адвокат Каяца.

Агенция АНСА информира за решението на съдията Януци да удовлетвори молбата на защитниците на Виктор Емануил Савойски и да разреши на лекар да го посети в римския апартамент, където е поставен под домашен арест. Такава молба се е очаквала, след като един от сътрудниците на престолонаследника заяви пред медиите, че принцът е отслабнал, стресиран и се чувства зле. /БТА/