Обама предложи на Медведев помощ в разследването на атентатите
Обама предложи на Медведев помощ в разследването на атентатите / снимка: БГНЕС

Американският президент Барак Обама предложи на руския си колега Дмитрий Медведев помощта на САЩ в разследването на смъртоносните атентати в московското метро, съобщи Белият дом, цитиран от Франс прес.

"Президентът Обама се обади на президента Медведев, за да му изкаже лично съболезнованията на американците за убитите и ранените в отблъскващия терористичен акт в Москва. Президентът Обама каза, че Съединените щати са готови да сътрудничат на Русия, за да бъдат изправени пред съда организаторите на атентата", се казва в декларация на Белия дом.

Руският президент благодари на американския си колега и подчерта, че борбата с тероризма е една от най-важните сфери на сътрудничеството между Русия и САЩ. "Трябва да обединим усилия и да сътрудничим, за да не допуснем терористичната заплаха да обхване цялата планета", се казва в декларация на руския президент, цитирана от БТА.

Два взрива в московското метрото взеха 38 жертви. По последни данни ранените, настанени в болници, са 72-ма, съобщи руското министерство на здравеопазването. Пет души са в изключително тежко състояние, а 27 в тежко.