/ БГНЕС
Днес във Франция се очаква провеждането на нови протестни действия на т.нар. „жълти жилетки“. Според медиите във Франция, в Париж се очакват най-малко 8000 протестиращи. Префектурата на полицията в Париж съобщи за засилено полицейско присъствие. Очаква се в Париж да бъдат ангажирани 8000 представители на органите за опазване на обществения ред и сигурност, както и да бъдат разположени блиндирани автомобили на жандармерията.

Макрон призова за спокойствие преди новите протести
 
Основното място на провеждане на протестните действия се очаква отново да бъде 8-ми район на Париж, на и в близост до „Шанз Елизе“.
 
Възможни са протести и в други населени места в страната, както и ново събиране на протестиращи в близост до или на магистрали и пътища в страната.

Правителството на Франция призова "жълтите жилетки" да не протестират през уикенда
 
Министерството на външните работи отново препоръчва на българските граждани, пребиваващи или пътуващи във Франция, да се информират предварително за актуалната обстановка, да проявяват внимание и стриктно да следват указанията на местните власти.

Макрон обеща увеличение на минималната заплата във Франция
 
Преди предприемане на пътуване да се информират предварително за евентуално затворени пътища, входове и изходи на магистралите или пунктове за заплащане на пътни такси, където най-често може да има наличие на протестиращи.