Най-малко 24 души загинаха и 49 бяха ранени при два взрива във фабрика за фойерверки на около 30 км от град Мексико, предаде Ройтерс, като се позова на местните власти. Сред жертвите са петима полицаи, четирима пожарникари и един непълнолетен.

Това е поредният смъртоносен инцидент в Тултепек - предградие на мексиканската столица, известно с производството на фойерверки.
 

След първия взрив на мястото на произшествието пристигнали пожарникари, полицаи и спасителни екипи. Тогава проехтяла втората експлозия, при която загинали част от изпратените във фабриката спасители. На телевизионни кадри се виждат облаци от дим, издигащи се над сградите в Тултепек, и десетки пожарникари и спасители, опитващи се да помогнат за справяне с бедствието.
 

Тултепек, северно от мексиканската столица, е известен със своите фабрики за фойерверки. Там се намира и най-големият пазар за пиротехника в цяло Мексико. Градът вече бе потопен в траур от няколко подобни злополуки. При най-смъртоносната, през 2016 г., загинаха 42 души, отбелязва АФП.
 
БТА