/ БГНЕС, архив
Щангистът получил кръвоизлив в мозъка след операцията
Турският министър на здравеопазването Ахмет Демирджан е посетил легендарния щангист Наим Сюлейманоглу, който лежи в болницата Мемориал-Атакьой след прекараната операция по трансплантация на черен дроб, съобщи БТА.
 
Ердоган до леглото на Наим Сюлейманоглу (СНИМКИ)
 


Здравният министър е вторият официален посетител при болния Наим. Президентът Реджеп Тайип Ердоган бе при атлета непосредствено след операцията. По нареждане на Ердоган бе ускорена трансплантацията на щангиста.
 
Добра новина от Истанбул: Наим Сюлейманоглу претърпя успешна трансплантация

22 дни след операцията Наим все още лежи в болницата. След свиждането турският здравен министър заяви, че няма проблеми във връзка с трансплантацията на черния дроб, но се получило мозъчно неразположение.
 
"В рамките на лечението, което се прилага от лекарите във връзка с малко мозъчно неразположение, приспиват Наим за определено време. Няма проблеми по отношение на трансплантацията. Не съществува необходимост от хирургическа намеса. В близките дни се очаква Наим да преодолее и мозъчното неразположение и да се възстанови напълно, след това ще бъде изписан от болницата", каза министърът.
 


Според лекаря, извършил трансплантация на Наим проф. д-р Камил Ялчън, Наим е получил кръвоизлив в мозъка.
 
"Такива компликации са възможни след трансплантацията. Надяваме се, че няма да се повтори. Няма проблеми в другите органи. За момента няма нужда от хирургическа интервенция, взели сме всички необходими мерки", каза лекарят.
Монитор