/ Guliver/Getty Images
Близо 3,5 милиона души през последните три дни са изразили желанието си да се присъединят на доброволна основа към Корейската народна армия, за да се борят със САЩ, твърди севернокорейският вестник "Родон Синмун".

Напрежението между САЩ и Северна Корея разтревожи Европа
 
Масовото подаване на заявления за доброволно влизане в редиците на армията започна на 9 август, когато държавната информационна агенцията KCNA публикува доклад, според който военните са готови да демонстрират възможността за удар на американския тихоокеански остров Гуам.
 
Какви са шансовете за война между Северна Корея и САЩ?

Към днешна дата подадените заявления са 3,475 млн. от членове на Работническата партия на Корея (WPK) и цивилни от цялата страна.
 
Остров Гуам - затънтен, но с голямо стратегическо значение

Във вторник Тръмп заяви пред репортери, че Северна Корея не трябва повече да отправя заплахи към САЩ. Той обеща да се отговори на атаките с "огън и жупел, каквито светът никога не е виждал".
 
По-късно севернокорейската агенция KCNA съобщи, че армията разработва план за изпреварващ ракетен удар по американски военни съоръжения в Гуам, включително военновъздушната база Андерсън, където са разположени стратегическите бомбардировачи B-52.
БГНЕС