Млади почитатели на Путин засвидетелстваха верността си към него
Млади почитатели на Путин засвидетелстваха верността си към него / снимки: БГНЕС

Млади почитатели на руския премиер Владимир Путин му засвидетелстваха тържествено верността в деня, в който бившият президент навършва 56 години, предаде Франс прес.

Двайсетина тийнейджъри и студенти, облечени в оранжеви фланелки с лика на Путин и надпис "Честит рожден ден!" се събраха близо до Кремъл на мост, известен като символично място за московските младоженци, които по традиция си слагат там "катинара за вярност", преди да хвърлят ключа във водите на река Москва. Младите членове на учредения през 2006 г. "Клуб на феновете на Путин" не се уплашиха от проливния дъжд и започнаха да викат: "Ура!", след което пиха пенливо вино пред телевизионните камери.

"Путин все още е вождът на нацията! Самата природа плаче, откакто той напусна поста си", обяви техният лидер – студентът по политология Игор Бойко.

След това младежите от клуба, който има около 350 членове, окачиха на дърво огромен "катинар за вярност" с надпис: "На Владимир Владимирович Путин, в знак за политическа вярност". После те хвърлиха ключа в река Москва.

"Израснахме с Путин! Той е човекът, променил страната ни, и ние все още не приемаме Дмитрий Медведев", отбеляза 15-годишната Олга Шчербан. Тя изрази увереност, че премиерът ще се завърне скоро в Кремъл.

Дмитрий Медведев пое от Владимир Путин президентския пост през май т.г., след като получи личната благословия на своя предшественик преди президентските избори.

Според проведено от независимия център "Левада" през септември проучване на общественото мнение и двамата лидери се радват на огромна популярност, но Путин има по-висок рейтинг от Медведев. Благоприятно мнение за премиера имат 88 процента от анкетираните руснаци, а за президента - 83 процента.