Меркел
Меркел / БГНЕС
Стотици крайнодесни протестиращи призоваха германската канцлерка Ангела Меркел да подаде оставка на демонстрация в Дрезден, където Меркел се срещна с местни депутати от своя Християндемократически съюз (ХДС), предаде Ройтерс.
 
Антиислямското движение ПЕГИДА бе организатор на протеста срещу Меркел и решението й през 2015 г. да приеме около един милион бежанци главно от мюсюлмански страни.

Рейтингът на консервативния блок на Меркел е рекордно нисък

Меркел
БГНЕС

Протестиращите скандираха "Меркел трябва да си върви" и "Разкарай се!" при пристигането на канцлерката в Дрезден в бившата комунистическа източна част на страната, където крайнодесните възгледи са по-разпространени, отколкото в Западна Германия.
 
В близост до този протест имаше и контрадемонстрация, но няма съобщения за сблъсъци или други инциденти.

Германски медии подозират, че Меркел има брачна криза или потайна работа
 
Антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) се възползва от породените от миграцията безпокойства и се превърна в третата по големина политическа сила в националния парламент на изборите миналата година, което усложни усилията на Меркел да състави стабилна управляваща коалиция.
 
Саксония, където се намира Дрезден, ще гласува за регионален парламент през септември и според допитванията АзГ може да стане втора по големина партия в тази провинция след ХДС.

Мигранти в Германия заляха социалните мрежи с оплаквания от дискриминация
БТА