/ iStock/Getty Images
Заместник-министърът на отбраната на Косово Бурим Рамадани заяви, че приетата наскоро „Стратегия за сигурността на Косово” е стратегия за модернизация и заздравяване на институциите. Тя ще превърне държавата в модел за подражание в региона по отношение на сигурността, отбраната, информацията и дипломацията, съобщава МИА.
 


В своя профил във Фейсбук Рамадани пише, че „Сърбия, която прие своята отбранителна стратегия няколко седмици след Косово, показа, че продължава да следва модела на военни стратегии от времето на Слободан Милошевич”.

В Белград застреляха адвокат, защитавал Слободан Милошевич в Хага



Заместник-министърът подчертава, че косовското правителство основателно е посочила Сърбия и Русия като „основна опасност за сигурността на Косово”.

„Основателно дефинирахме неприятелските действия отвън (от страна на Сърбия и Русия) като основна заплаха за сигурността на Косово”, смята Рамадани. Според него, Сърбия се страхува да води войни, тъй като „се е опарила” с Косово. Зам.-министърът заявява, че „разликата между Косово и Сърбия е като между доброто и злото”. Косово смята да модернизира както себе си, така и региона, докато в Сърбия политиците искали да върнат миналото от ерата Милошевич.
 
 
 
БГНЕС