Кметът на Фалуджа е убит
Кметът на Фалуджа е убит / netinfo

Кметът на иракския град Фалуджа шейх Сами Наиб ал Джумали беше убит на 21 април, предаде Франс прес, позовавайки се на полицейски източници.

Кметът беше застрелян пред дома си в квартала Голан в северната част на града, известен като бивш бастион на сунитския бунт в Ирак.

За 14 месеца това е четвъртият кмет на града, убит от бунтовници. Останалите трима станаха жертва на ожесточената борба, противопоставила сунитските лидери, които искат да сътрудничат на американските сили в Ирак и екстремисти, свързани с Ал Кайда.

Губернаторът на провинция Анбар Маамун Сами Рашид ал Алуани и председателят на провинциалния съвет Абдулсалам Адбулах припомниха, че Ал Джумали е допринесъл много за възстановяване на реда в размирния град.

Четиринадесет станаха жертвите на двойния самоубийствен атентат срещу полицейски участък в западния багдадски квартал със сунитско и шиитско население Бая. Сред убитите има шестима полицаи и осем цивилни, предаде Асошиейтед прес. Ранени са 90 души, от тях 46 полицаи.

Двата атентата са извършени в интервал от няколко минути. Двама атентатори камикадзе се врязаха с коли, натъпкани с експлозиви, в полицейския участък. Сградата е разрушена и са опожарени пет полицейски коли.