/ ThinkStock/Getty Images
След близо три месеца в плен 13-годишна американка успя да избяга, а заподозреният за нейното отвличане и за убийството на родителите й 21-годишен мъж е задържан в селски район от северната част на САЩ, съобщи вчера местната полиция, цитирана от Франс прес.
 
Следователите смятат, че Джейк Томас Патерсън е планирал отвличането на Джейми Клос и че тя е била единствената му цел, каза на пресконференция Крис Фицджералд, шериф на градчето Барън, щата Уисконсин. "Смятаме, че той не е бил в контакт със семейството" преди 15 октомври, добави шерифът.
 
На тази дата 56-годишният Джеймс Клос и 46-годишната му съпруга Дениз бяха застреляни в дома си в Барън, чиято врата е била разбита, а дъщеря им Джейми изчезна. Вчера следобед момичето успяло да избяга от къщата, където било държано в плен, в гориста местност близо до Гордън.
 
Джейми Клос била мръсна, отслабнала, с разчорлени коси и носела твърде големи за нея обувки. Тя поискала помощ от жена, която разхождала кучето си. Жената я разпознала и я завела при съседи, които се обадили в полицията. Момичето не било особено разговорливо, но все пак съобщило името на предполагаемия си похитител и цвета и марката на колата му. То уверило, че не познавало Патерсън преди смъртта на родителите си.
 
Патерсън бил арестуван малко след това. Той е безработен и не е криминално проявен. Следователите го обвиняват, че е отишъл у семейство Клос с намерението да отвлече дъщеря им, а след това е взел мерки да не бъде разкрит. Очаква се на Патерсън да бъдат повдигнати обвинения в съда следващата седмица.