/ БГНЕС
Извършителите на терористичния акт на туристическата улица "Рамбла" в Барселона първоначално планирали атаки на три многолюдни места в града. Една от мишените е трябвало да бъде главната катедрала "Саграда Фамилия", пише в. "Еспаньол", цитиран от ТАСС.
 
По информация на изданието терористите щели да заложат експлозиви до катедралата и на улица "Рамбла". Третата избрана точка не е известна, но се предполага, че е било градското пристанище.
 

Мюсюлмани на окървавената от атентата улица "Ла Рамбла": Ислямът е мир!

Вестникът отбелязва, че е възможно плановете им да са осуетени от взрива в къща в Алканар (Каталуния), предполагаемо скривалище на терористите. След това те били принудени да сменят тактиката и вместо да взривяват, извършили нападение с превозно средство на "Рамбла".
 
Жената, която 3 пъти се размина от смъртта (СНИМКИ)

14 души загинаха, а близо 130 човека бяха ранени при два атентата в Каталуния
тази седмица. Ван се вряза в тълпа от хора на оживена улица в Барселона. Загинаха 13 души, а над 120 бяха ранени. Часове по-късно в курортно градче в Каталуния бе извършено второ нападение с кола. При него бяха ранени седем души, а полицията ликвидира петима терористи след това.

етвърти човек е арестуван във връзка с терористичните нападения в Барселона и Камбрилс, съобщи каталунската полиция
БГНЕС

Впоследствие жена, ранена при атаката, почина. Според властите в Испания нападенията са били планирани от терористична клетка от 12 души.

Издирват още един заподозрян за атаката в Барселона (СНИМКА)

Четирима души са арестувани, един от терористите все още се издирва.
 
Изчезнал имам в Испания - ключова фигура за атентатите

етвърти човек е арестуван във връзка с терористичните нападения в Барселона и Камбрилс, съобщи каталунската полиция
БГНЕС

Вчера в медиите на Иберийския полуостров се появи информация, че изчезнал имам е ключова фигура в атентатите. Според полицейски източник той е загинал при експлозия в къща в Алканар по-рано тази седмица, където са подготвяни експлозиви.

Откриха автомобил, използван от терористите в Каталуния
 
БТА