Йозеф Фрицъл: Съжалявам от цялото си сърце
Йозеф Фрицъл: Съжалявам от цялото си сърце / БГНЕС

"Съжалявам от цялото си сърце, нищо друго не мога да направя" – това заяви Йозеф Фрицъл, който 24 г. държа в плен и изнасилва дъщеря си в мазето в дома си.

 

Прокурорът по делото поиска той да получи "максимална присъда", т.е. доживотен затвор за отвличане, изнасилване и непредумишлено убийство на едно от децата, родени от кръвосмешението, информира БГНЕС. "Имало е непредумишлено убийство, което изисква максимална присъда", заяви прокурор Кристине Бюркхейсер.

 

Според нея обвиняемият също така е "злоупотребил с доверието на хората", като е мамил в продължение на 24 години всички заобикалящи го хора, както и местните власти в Амщетен, където се намира жилището му. Фрицъл е обвинен в отвличане, изнасилване, държане на дъщеря си в робство и тежки заплахи.

 

Първоначално той не се призна за виновен по обвиненията за убийство и държане в робство, но след това призна вината си по всички точки от обвинителния акт. Заради обвинението за убийство той може да получи доживотна присъда, която да бъде допълнена със затваряне в психиатрична клиника за неопределено време. Процесът продължава с пледоарията на адвоката на защитата Рудолф Майер.