Израелски войник и палестинец бяха убити до израело-палестинската граница
Израелски войник и палестинец бяха убити до израело-палестинската граница / снимкa: БГНЕС
Палестинец беше убит близо до границата с Израел, съобщи Ройтерс. По-рано беше убит израелски войник недалеч от граничния контролно-пропускателен пункт "Кисуфим". Израелски хеликоптери и пехотинци се придвижват към вътрешността на ивицата Газа, твърдят палестинци от пограничния район. Израелски войници застреляли 27-годишен палестинец на около километър навътре в палестинските територии южно от Кисуфим, предаде Ройтерс.

По-рано палестинци откриха огън по израелски танк близо до граничния контролно-пропускателен пункт "Кисуфим" на границата с ивицата Газа. По информация на медиите убит е един израелски войник, а трима са ранени. Според израелските власти инцидентът е резултат от детонирането на взривно устройство в близост до израелски военен патрул. Те не потвърдиха броя на загиналите.

Израелската армия потвърди информациите, че неин военнослужещ е загинал, а други трима са били ранени от взривно устройство близо до границата с Ивицата Газа.

"Един сержант бе убит, а други трима военни, включително един офицер, бяха ранени, когато взривно устройство избухна при преминаването на патрула от израелската страната на границата с Ивицата Газа, северно от Кисуфим", заяви пред АФП военен говорител. Раните на офицера са тежки, уточни той. По този повод министърът на отбраната Ехуд Барак заяви, че Израел ще даде подобаващ отговор. "Това е сериозна атака. Ние не можем да я приемем и ще отговорим. Не мисля обаче, че е уместно да кажа как", подчерта той.

Жители на пограничния район разказват, че рано тази сутрин видели въоръжена група от двама-трима бойци да се придвижва към г
Израелски войник и палестинец бяха убити до израело-палестинската граница
netinfo
раничните заграждения. Малко след това чули експлозия и стрелба.

Това е първия инцидент след началото на подписаното преди 10 дни примирие, което беше нарушено малко преди първата визита на пратеника на новата американска администрация в Близкия изток Джордж Мичъл.

Очаква се контролно-пропускателните пунктове да бъдат затворени за деня, а доставките на продоволствия прекратени, каза палестински представител в Газа, като се позова на информация получена от израелски представител.

До момента нито една от войнстващите ислямистки групировки не е поела отговорност за нападението.