/ БГНЕС
Избирателната активност на днешните парламентарни избори в Холандия е далеч по-висока в сравнение с предишния вот преди пет години. Това посочва социологическата агенция "Ипсос", която провежда екзитпол проучване, предаде Ройтерс.

Холандия
БГНЕС

Към 12.45 ч по Гринуич, едва четири часа след отварянето на изборните секции, активността е била 33 процента спрямо 27 процента на последните избори през 2012 г., когато окончателната избирателна активност беше 74,6 процента.

Холандия
БГНЕС

Изборният ден продължава до 20,00 ч по Гринуич (22,00 ч. бълг. време), като тазгодишните избори са най-оспорваните в най-новата история на Холандия, при положение че пет партии се съревновават да станат първа и втора политическа сила в силно фрагментиран парламент, сочат проучванията.

Холандия
БГНЕС

Част пък от холандските избиратели подават гласа си в изборна секция в най-новото кътче от територията на страната им - изкуствен остров в голямо езеро северно от Амстердам, предаде Асошиейтед прес.

Холандия
БГНЕС

Властите разположиха изборна секция на остров Маркер Ваден, създаден миналата година от холандски експерти по отвоюване на земя от водата с намерението да послужи като местообитание за птици и други представители на дивата природа.
БТА