Историите на хора, нeуспели да се качат на трагичния полет MH17
Историите на хора, нeуспели да се качат на трагичния полет MH17 / снимка: БГНЕС

Холандски медии публикуват истории на пътници, които не са успели да се качат на малайзийския самолет, разбил се вчера в Украйна с 298 души на борда, предава Франс прес.

Бари Сим, който не успял да се качи на полет MH17 заедно със съпругата си Нур Азани и тримесечното им бебе, подал оплакване в агенцията, чрез която закупил самолетните билети. При покупката на билетите Сим изрично подчертал желанието си да пътува с малайзийските авиолинии и да бъде в един самолет със семейството си. На летището обаче станало ясно, че самолетът е препълнен и на Сим било предложено да пътува отделно. Той обаче предпочел да презавери билетите и на тримата, за да не пътуват разделени.

29-годишният професионален колоездач Мартен де Йонхе също се разминал със смъртта по случайност. В последния момент той решил да пътува с полет в неделя, който бил с 300 евро по-евтин и в който имало само едно свободно място. Де Йонхе веднага го резервирал.

Друго семейство, което трябвало да пътува за Австралия през Куала Лумпур, пристигнало прекалено късно на летището в Амстердам и не успяло да купи билети.

Източник: БТА