Иранският президент призова за прогонване на „окупаторите”
Иранският президент призова за прогонване на „окупаторите” / netinfo

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад призова народите в Близкия изток и Афганистан да си помагат, за да "прогонят окупаторите", предаде Франс прес.

"Трябва да се помогне на иракския, ливанския, афганистанския и палестинския народ. С взаимопомощ можем да прогоним окупаторите. Народите от региона могат да гарантират сигурността. Присъствието на чужденци поражда конфликти. Вижте

Ирак. Откакто порочните чужденци дойдоха в Ирак, там има само поквара и смърт", заяви Ахмадинеджад в реч пред иранската ислямска милиция "басиджи".

Президентът на Иран обаче смята, че "сатанинското господство на САЩ е в процес на изчезване. Ционисткият режим също е поел надолу към разрушението".

Ахмадинеджад все пак предлага съдействие на САЩ, за да се постигне стабилност в Ирак, ако те се откажат от "войнствената" си политика в региона.

"Иранската нация е готова да ви помогне да излезете от тресавището при условие да започнете отново да се държите справедливо и спрете войнствеността и окупацията. Време е лидерите на САЩ и Великобритания да се вслушат какво им се казва. Вие стигнахте до задънена улица в нашия регион, както и в целия свят", заяви Ахмадинеджад.